به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایسنا، «گریگول لیلواشویلی» رئیس سرویس امنیت ملی گرجستان اظهار کرد: چالشهای موجود مستثنی از استفاده از تسلیحات هستهای نیستند.
طبق گزارش راشا تودی، این مقام گرجستانی با این حال اشاره نکرد که آیا چنین تسلیحاتی میتوانند علیه خود گرجستان استفاده شوند یا خیر. او همچنین اشاره مستقیمی نکرد که کدام چالشهای ژئوپلیتیک را مد نظر دارد.
لیلواشویلی خاطرنشان کرد که دولت گرجستان «برنامه خاصی را در مواجه با یک جنگ هستهای» توسعه بخشیده که براساس آن هر بخشی از دولت سناریویی را طراحی کرده و یک برنامه اقدام را شامل میشوند.
برای مثال او تاکید کرد که وزارت بهداشت گرجستان فهرستی از داروهای ضروری را تهیه کرده که در مواجه با یک درگیری هستهای میتواند میان جمعیت توزیع شوند. وی همچنین از یک الگوریتم اضطراری مراقبت بهداشتی برای قربانیان احتمالی طراحی کرده است.
رئیس سرویس امنیت ملی گرجستان افزود: خوشبختانه یا شوربختانه، ما تجربیات گستردهای را در این خصوص طی پاندمی کووید-۱۹ کسب کردهایم.
این اظهارات مقام گرجستانی در میانه گزارش رسانههای آمریکایی مطرح شده است. رسانههای آمریکایی روز جمعه گزارش دادند، این کشور ساعاتی بعد از آنکه روسیه طرح لغو معاهده ممنوعیت جامع آزمایشات هستهای را به جریان انداخت یک آزمایش هستهای را در صحرای نوادا اجرا کرده است.
بلومبرگ نوشت که این رخداد به نگرانیها درباره راه افتادن یک رقابت تسلیحاتی جدید بین قدرتهای هستهای اول جهان دامن زده است.
وزارت انرژی آمریکا که بر زرادخانه حاوی ۵۰۰۰ سلاح هستهای این کشور نظارت دارد در بیانیهای اعلام کرد، در این آزمایش انجام شده در روز چهارشنبه در جنوب نوادا، از مواد و رادیوایزوتوپهایی برای «اعتبارسنجی الگوهای جدید انفجاری پیشبینی کننده» استفاده کرده که میتوانند به واشنگتن در شناسایی انفجارهای اتمی در کشورهای دیگر کمک کنند.
نظر شما